Eilen pyöräytin iltapalaksi perheelleni skonsseja! Olivat todella muhkeita ja maukkaita parmesaani raasteen ja spelt-jauhojen ansiosta. Koostumuksen onnistuin saamaan melko lailla nappiin, ja söimmekin kaikki skonssit äidin ja iskän kanssa alta aikayksikön ;)Suosittelen siis tätä ohjetta iltapala nälkään, sillä on todella helppo ja maittava !
Voit korvata spelt-jauhot normaalilla vehnäjauholla, tai vaikka hiivaleipäjauholla.
Skonssit (n.12kpl)
2 3/4 dl vehnäjauhoja
2 dl spelt-jauhoja
2 tl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl ruokasoodaa
1/4 tl suolaa
125g voita/margariinia
1 dl hienoksi raastettua parmesaani juustoa (myös muut juustot käyvät)
1½ dl piimää tai turkkilaista jogurttia
+ muna ja n.1rkl maitoa voiteluun
- Sekoita kulhossa jauhot, sokeri, leivinjauhe, sooda sekä suola
- Pilko voi pieniksi kuutioiksi ja nypi jauhoseoksen joukkoon, huom. saa jäädä melko karkeaksi
- Lisää parmesaani raaste
- Lisää piimä/jogurtti ja sekoita taikinaksi
- Siirrä taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa kevyesti
- Kauli noin 1,5-2cm paksuksi levyksi ja ota pyöreällä muotilla kiekkoja (n.5-7cm halkaisija)
- Riko munan rakenne ja sekoita siihen maito
- Voitele skonssit munamaito seoksella
- Paista 200asteessa 15-20min, kunnes ovat hyvin kohonneet ja päältä kauniin kullan ruskeita
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti