sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Porkkanafocaccia

Tein tänään tomaattimozzarellapastan lisukkeeksi porkkanafocaccian, jota olen joskus aiemminkin tehnyt ja tämä on kyllä maittavaa ja ihanan pehmoista. Ohjeen olen bongannut joskus pirkka lehdestä.
Tästä tulee noin puolen pellin kokoinen focaccia, joten tuplaa annos jos haluat koko pellin kokoisen. :)

Porkkanafocaccia:
500g porkkanasosetta
1tl suolaa
1rkl hunajaa
1pss kuivahiivaa
4dl vehnäjauhoja
1½dl grahamjauhoja
½dl oliviiöljyä
+
n.1rs kirsikkatomaatteja
oliiveja
oliiviöljyä
n.2oksaa tuoretta tai 2tl kuivattua rosmariinia
meri/sormisuolaa


  • Lämmitä mikrossa porkkana sose 42asteiseksi, eli hieman kädenlämpöä lämpöisemmäksi
  • Lisää porkkanasoseeseen suola ja hunaja
  • Sekoita hiiva vehnäjauhoihin ja lisää seos porkkanasoseeseen
  • Lisää grahamjauhot, sekä oliiviöljy ja sekoita tasaiseksi
  • Taputtele pehmeä taikina jauhotetuin käsin pellille n.25x30cm kokoiseksi levyksi
  • Kohota liinan alla 30min
  • Halkaise kirsikkatomaatit ja poista oliiveista kivet
  • Painele tomaatit ja oliivit kohonneeseen leipään ja ripottele päälle reilulla kädellä oliiviöljyä
  • Lisää pinnalle vielä rosmariinia
  • Paista 225asteessa uunin keskitasolla noin 15-20min
  • Ripottele päälle vielä runsaasti(maun mukaan) meri/sormisuolaa
  • Anna jäähtyä hetki, leikkaa paloiksi ja tarjoile vielä lämpimänä!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti