Tästä tulee noin puolen pellin kokoinen focaccia, joten tuplaa annos jos haluat koko pellin kokoisen. :)
Porkkanafocaccia:
1tl suolaa
1rkl hunajaa
1pss kuivahiivaa
4dl vehnäjauhoja
1½dl grahamjauhoja
½dl oliviiöljyä
+
n.1rs kirsikkatomaatteja
oliiveja
oliiviöljyä
n.2oksaa tuoretta tai 2tl kuivattua rosmariinia
meri/sormisuolaa
- Lämmitä mikrossa porkkana sose 42asteiseksi, eli hieman kädenlämpöä lämpöisemmäksi
- Lisää porkkanasoseeseen suola ja hunaja
- Sekoita hiiva vehnäjauhoihin ja lisää seos porkkanasoseeseen
- Lisää grahamjauhot, sekä oliiviöljy ja sekoita tasaiseksi
- Taputtele pehmeä taikina jauhotetuin käsin pellille n.25x30cm kokoiseksi levyksi
- Kohota liinan alla 30min
- Halkaise kirsikkatomaatit ja poista oliiveista kivet
- Painele tomaatit ja oliivit kohonneeseen leipään ja ripottele päälle reilulla kädellä oliiviöljyä
- Lisää pinnalle vielä rosmariinia
- Paista 225asteessa uunin keskitasolla noin 15-20min
- Ripottele päälle vielä runsaasti(maun mukaan) meri/sormisuolaa
- Anna jäähtyä hetki, leikkaa paloiksi ja tarjoile vielä lämpimänä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti