maanantai 20. tammikuuta 2014

Ihanan makeat mansikkadonitsit (uunissa)

Tässä esimerkiksi ystävänpäivään ihanan vaaleanpunainen ja sopivan makea herkku. Reseptin suunnittelin Kinuskikissan kinuskitempaukseenTässä linkki reseptiini Kinuskikissan sivuille :)

Makeat mansikkadonitsit uunissa:
(18kpl)
½dl kaurahiutaleita
1dl (n.42asteista) vettä
50g huoneenlämpöistä voita/margariinia
1dl sokeria
1 muna
4rkl mansikkatomusokeria
1rkl punaista nestemäistä elintarvikeväriä
2½dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
1tl vaniliasokeria
½tl suolaa
150g (1prk) sitruunajogurttia (valio eila tms)
1½tl sitruunamehua
  • Laita kaurahiutaleet likoamaan veteen
  • Vaahdota voi/margariini ja sokeri
  • Lisää voivaahtoon muna ja vatkaa, kunnes sokeri kiteet ovat sulaneet
  • Sekoita keskenään mansikan makuinen tomusokeri sekä punainen (nestemäinen!) elintarvikeväri
  • Lisää mansikkatomusokeri seos voivaahtoon ja vatkaa tasaiseksi
  • Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniliasokeri sekä suola
  • Lisää noin kolmessa erässä vuoronperään jauhoja sekä sitruunajogurttia taikinaan , vatkaa sähkövatkaimen pienellä teholla
  • Kaada kaurahiutaleista ylimääräinen vesi pois ja lisää kaurahiutaleet, sekä sitruunan mehu lopuksi taikinaan ja sekoita tasaiseksi, kuohkeaksi massaksi
  • Laita taikina pursotin pussiin, päähän ei tarvita tyllaa
  • Voitele donitsipelti ja pursota koloset noin puolilleen
  • Paista uunin keskitasolla 175asteessa n.15min
Kuorrute:
40g voita
2,5dl mansikkatomusokeria
1/4dl maitoa
+ muutama pala suklaata
  • Sulata voi ja anna jäähtyä
  • Lisää mansikkatomusokeri, sekä maito ja vatkaa kuohkeaksi (noin 1-2min)
  • Dippaa donitsit kuorrutteeseen ja tasoita tarvittaessa pintaa
  • Sulata suklaa ja laita pursotus/minigrip pussiin
  • Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä ja pursota kuorrutettujen donitsien päälle kuviot

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti