perjantai 10. tammikuuta 2014

Pehmeä suklaamurukakku

Kinuskikissan sivuilla olevia Kinuskileipomoita (minullakin sellainen on;) selatessani löysin tämän, aivan hurmaavan oloisen reseptin, jota päätin kokeilla.
Kakusta tuli ihanan muheva ja maukas ja se jääkin reseptivihkoni vakiovarusteeksi!
Huom, tämä kakku jää sisältä erittäin meheväksi, älä paista kuivaksi! :)


Pehmeä suklaamurukakku:
250g margariinia
2½dl sokeria
4 munaa
3tl vaniliasokeria
2½tl leivinjauhetta
4dl vehnäjauhoja
½dl kaakaojauhetta
150g suklaata
1½dl maitoa
  • Voitele ja korppujauhota vuoka (2l) (itse käytin kahta pienempää kuivakakkuvuokaa)
  • Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi
  • Lisää munat voivaahtoon yksitellen hyvin vatkaten
  • Sekoita kuivat aineet keskenään
  • Lisää kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa taikinaan
  • Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi ja lisää joukkoon
  • Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada vuokaan
  • Paista uunin keskitasolla 175asteessa n.50min (pienet n.35min)
  • Anna vetäytyä noin 15min ennen kumoamista
  • Nauti! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti