sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Mustikkaraitainen kääretorttu

Ristiäiskakun kuorrutuksesta jäi hieman yli vaaleansinistä kermavaahtoa ja päätin hyödyntää sen kääretortussa. Halusin kuitenkin hieman twistata perinteistä kääretorttua ja lisäsin puoleen taikinasta mustikkajauhetta antamaan makua ja väriä.

Ohje:
4 kananmunaa
1½ dl hienosokeria
1 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl vaniliasokeria
1 rkl mustikkajauhetta
+ hilloa/marjoja/kermavaahtoa/jne
  • Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munasokeri vaahtoon siivilän läpi ja kääntele tasaiseksi
  • Ota taikinasta noin puolet toiseen kulhoon ja sekoita siihen mustikkajauhe
  • Vuoraa pelti leivinpaperilla ja kaada siihen mieleisesi kuviot ”sinisellä” ja vaalealla taikinalla
  • Paista 200 asteessa 6-8minuuttia
  • Anna jäähtyä hetki ja kumoa toiselle leivinpaperille, jolle olet ripotellut sokeria
  • Täytä mieleisilläsi täytteillä, itse käytin tähän (vaaleansinistä)kermavaahtoa, omenahilloa, sekä pakastevadelmia.
  • Rullaa tiukaksi rullaksi ja nauti !


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti