Lopputulos oli oikein mehukas ja maukas :)
Ohje:
250g pehmeää voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
4dl vehnäjauhoja (laitoin 3dl vehnäj. ja 1dl speltjauhoja)
2tl leivinjauhetta
2tl valiniasokeria
3+1rkl maustamatonta jukurttia (käytin lidlistä saatavaa kreikkalaista jukurttia)
3rkl leivontakaakaojauhetta
- Voitele ja korppujauhota vuoka
- Vatkaa pehmeä voi(tai margariini) ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
- Lisää voisokeri seokseen munat yksitellen hyvin vatkaten
- Sekoita erillisessä kulhossa jauhot, vaniliasokeri ja leivinjauhe
- Lisää jauhoseos voiseokseen siivilän läpi ja sekoita
- Lisää 3rkl jukurttia taikinaan ja sekoita tasaiseksi
- Ota noin 1/3 taikinasta erilleen ja lisää siihen kaakaojauhe siivilän läpi sekä 1rkl jukurttia
- Laita ensin voidellun kulhon pohjalle kerros vaaleaa taikinaa ja lusikoi sen päälle ohut kerros tummaa taikinaa. Lusikoi ohut(ei tarvitse olla tasaisen peittävä) kerros vaaleaa taikinaa tumman päälle ja taas tämän päälle loput tummasta taikinasta. Levitä loppu vaalea taikina tasaisen peittäväksi kerrokseksi päälle.
- Töki vielä ennen paistoa esimerkiksi veitsellä tai muulla välineellä koko kakun läpi meneviä 'viiltoja'(ylösalas), jotta kuviosta tulee eläväisempi.
- Paista 175 asteisessa uunissa alatasolla noin 45min
- Anna jäähtyä noin 10-15min ennen kumoamista
- Nauti !
![]() |
| Kerkesin napata kuvan ennenkuin koko kakku oli kadonnut parempiin suihin ;) |
~Laura

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti