torstai 3. lokakuuta 2013

Sekalaista leivontaa

Tähän postaukseen laitan kuvia sekalaisista, arkistojen kätköistä löytyneistä leivonnaisista, joille ei ole mitään 'erityistä tarinaa' :)


Mini omenapiiraat, häpeäkseni myönnän, että käytin näihin valmispakaste murotaikinaa.
Mummoni käy torilla myymässä pullaa ja muita leivonnaisia ja leivoin joulun aikoihin nämä taatelikakut hänelle torille myyntiin.
En edes muista koska tämän toscakakun olen tehnyt, mutta kuva löytyi tuolta kansioista, joten laitan tämänkin nyt tähän :)
Muistaakseni tämän mutakakun leivoin viime vuoden elokuussa isälleni syntymäpäiväkakuksi, kun toivoi jotakin oikein suklaista. Sitä tämä ainakin oli, nam !
Perinteinen tiikerikakku

Suklaa-mokkacupcakes, ohje alla:
Suklaa-mokkacupcakes:
aineet:
100 g  huoneenlämpöstä voita
2 dl sokeria

  • 1 dl tummaa siirappia
  • 3 kananmunaa
  • 1 kypsä banaani 
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 12 dl kaakaota
  • 12 tl suolaa
  • 1 tl kardemummaa
  • 6 rkl vahvaa kahvia

  • ohje:
  • Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen
  • Vatkaa voi, sokeri ja siirappi kuohkeaksi "vaahdoksi"
  • Lisää munat yksitellen ja vatkaa voi-seokseen
  • Muussaa banaani ja sekoita joukkoon
  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen pienissä osissa kahvin kanssa
  • Lusikoi taikina vuokiin/muffinipellille ja paista uunin keskiosassa 20 minuuttia
  • Anna jäähtyä hetki ennen kuorruttamista
Kuorrute:
  • 150 g tummaa suklaata
  • 180 g huoneenlämpöistä voita
  • 5 dl tomusokeria

  • Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa
  • Anna jäähtyä hetki
  • Vatkaa voi ja tomusokeri tasaiseksi seokseksi sähkövatkaimella
  • Sekoita joukkoon jäähtynyt suklaasula
  • Sekoita tasaiseksi, huom. jos kuorrute on liian tuhtia, lisää teelusikallinen vettä (tarvittaessa enemmänkin)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti