sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Serkun pojan ristiäiset

Minulta tilattiin siis ristiäisiin voileipäkakut(liha ja kala), täytekakku, jossa toivomuksena oli perinteinen linja(sokerikakkupohja,mansikkaa,banaania,kermaa), limejuustokakku, sekä munavoi ja (valmiit) coctailpiirakat.


Voileipäkakut tein yhdessä mummuni kanssa, joka muuten tekee maailman parhaimmat voileipäkakut ! ja olin hänen "oppipoikanaan". Koristelut tein kyllä ihan omin pikkukätösin ja ihan hauskat niistä tulikin :)
Lihakakku

Lihakakku

Kalakakku

Kalakakun hetken inspiraatiosta syntynyt koriste :D


Täytekakun pohja:
6 munaa
3dl sokeria
1,5dl venhäjauhoja
1,5dl spelttijauhoja

- Voitele ja korppujauhoja vuoka (n.25-27cm)
- Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi, vaahto on valmista kun se on melkein valkoista ja vatkainta nostettaessa vaahdon pintaa jää hetkeksi siitä syntyvä kuvio
- Lisää jauhot siivilän läpi taikinaan
- Kääntele varovasti nuolijalla taikina tasaiseksi ja kaada taikina vuokaan
- Paista 175 asteessa noin 45min, jos pinta alkaa tummumaan, laita päälle leivinpaperi (HUOM! anna taikinan kuitenkin olla uunissa ainakin 20min ennen uunin luukun availemista, jottei se lässähdä)
- Anna jäähtyä noin 15min ennen kakun kumoamista

Mansikkatäyte:
500g pakastemansikoita
5dl (2prk) mansikkakermaa
1prk rahkaa
1,25 dl vaniliakreemijauhetta
sokeria maun mukaan (n.2rkl tarvittaessa)

- Sulata mansikoita hieman, ei kuitenkaan ihan sulaksi ja soseuta ne
- Vaahdota mansikkakerma
- Lisää vaahtoon rahka ja mansikkasose, sekä vaniliakreemijauhe
- Jos tarvitsee, lisää sokeria

Kakun kokoaminen:
- Leikkaa kakku kolmeen osaan
- Kostuta osat noin 3dl mansikkamehua(tai esim. spriteä jne)
- Muussaa banaania(n.2banaania/kerros) ja levitä sitä tasainen kerros ensimmäisen pohjan päälle
- Levitä mansikkatäytteestä vähän alle puolet, niin että sitä on reilusti, muttei liikaa
- Nosta varovasti keskimmäinen pohja täytetyn ensimmäisen päälle ja toista samat vaiheet kuin ensimmäiselle
- Kun viimeinen pohja on päällä, laita noin kahdeksi tai kolmeksi tunniksi jääkaappiin vetäytymään, mieluiten anna kakun mehevöityä yön yli
- Kuorruta ja koristele kakku haluamallasi tavalla. (käyttämääni ruusupursotukseen ohje täällä)

Kuva salamalla

Koristeet lähempää
Limejuustokakun tein tällä Kinuskikissan ohjeella. Erona se, että värjäsin kiillokkeen, joka tulee päälle, niin vähän keltaisella ja vihreällä, enkä noin vahvasti vihreällä.
Koristeina on kuivattuja ananaksen kukkia, sekä sokeroituja limenkuoria(näistä laitan ohjeen myöhemmin;)


Kuva otettu salamalla, niin ei anna niin kaunista kuvaa koristeista, kuin ne oli :D


Tässä vielä loppuun kuva koko tarjoilupöydästä, ristiäisten sankarin mummi oli tehnyt leipomusteni lisäksi vielä toscapiirakkaa (: JA ainiin, pojan nimeksihän tosiaan tuli Eetu Hermanni !



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti