keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Red Velvet Cake

Nyt onkin ollut vähän taukoa tänne blogiin kirjoittamisesta, olen tässä kyllä leiponut mm. macaronsseja(jotka eivät onnistuneet ihan kun elokuvissa, mutta hyviä olivat) ja kääretorttuja jne.
Mutta nyt kuitenkin muistin kerrankin kuvata tuotokseni ja nytpä kirjoitan tänne redvelvet kakun ohjeen, jota käytin tänään:) Täytteenä on aivan oma seokseni, jossa hyödynsin jääkaapin jämä aineita.. :D



Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
150 g voita
3 dl ruokosokeria
3 munaa
 200g ranskankermaa
1 rkl väkiviinaetikkaa
punaista elintarvikeväriä

- Laita uuni kuumenemaan 200 asteiseksi. Voitele ja korppujauhota 23-24cm vuoka
- Yhdistä keskenään kuivat aineet (vehnäjauho, perunajauho, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniliasokeri)
- Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää munat voivaahtoon yksitellen hyvin vatkaten
- Lisää jauhoseosta ja ranskankermaa vuorotellen voiseokseen
- Lisää etikka ja väriaine ja sekoita tasaiseksi
- Kaada taikina vuokaan ja paista 200asteisen uunin alatasolla noin 50-60min, kokeile kypsyyttä tikulla
-Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista, leikkaa kahteen osaan pohjan jäähdyttyä

Täyte:
2dl vispikermaa
100g huoneenlämpöistä voita
3dl tomusokeria
100g maustamatonta tuorejuustoa
1rkl turkkulaista jogurttia
1rkl vaniliakreemijauhetta

- Vatkaa kerma vaahdoksi
- Pehmennä voi sähkövatkaimella ja vatkaa joukkoon tomusokeri pienissä erissä, kunnes vaahto on miltei valkoista
- Yhdistä kermavaahto ja voikreemi ja vatkaa joukkoon pehmeä tuorejuusto ja jogurtti
- Lisää lopuksi joukkoon vaniliakreemijauhe ja sekoita tasaiseksi
-Levitä täyte kahtia leikatun redvelvet pohjan väliin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti