Mutta nyt kuitenkin muistin kerrankin kuvata tuotokseni ja nytpä kirjoitan tänne redvelvet kakun ohjeen, jota käytin tänään:) Täytteenä on aivan oma seokseni, jossa hyödynsin jääkaapin jämä aineita.. :D
Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
150 g voita
3 dl ruokosokeria
3 munaa
200g ranskankermaa
1 rkl väkiviinaetikkaa
punaista elintarvikeväriä
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteiseksi. Voitele ja korppujauhota 23-24cm vuoka
- Yhdistä keskenään kuivat aineet (vehnäjauho, perunajauho, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniliasokeri)
- Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää munat voivaahtoon yksitellen hyvin vatkaten
- Lisää jauhoseosta ja ranskankermaa vuorotellen voiseokseen
- Lisää etikka ja väriaine ja sekoita tasaiseksi
- Kaada taikina vuokaan ja paista 200asteisen uunin alatasolla noin 50-60min, kokeile kypsyyttä tikulla
-Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista, leikkaa kahteen osaan pohjan jäähdyttyä
Täyte:
2dl vispikermaa
100g huoneenlämpöistä voita
3dl tomusokeria
100g maustamatonta tuorejuustoa
1rkl turkkulaista jogurttia
1rkl vaniliakreemijauhetta
- Vatkaa kerma vaahdoksi
- Pehmennä voi sähkövatkaimella ja vatkaa joukkoon tomusokeri pienissä erissä, kunnes vaahto on miltei valkoista
- Yhdistä kermavaahto ja voikreemi ja vatkaa joukkoon pehmeä tuorejuusto ja jogurtti
- Lisää lopuksi joukkoon vaniliakreemijauhe ja sekoita tasaiseksi
-Levitä täyte kahtia leikatun redvelvet pohjan väliin

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti