sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Kanapiirakkaa ja pipareita !

Eilen tein itse piparitaikinan aamulla tekeytymään kylmään ja illalla paistelin niistä maukkaita, ihanan mureita ja rapeita pipareita. Tuli ihanan jouluinen fiilis niitä tehdessä! :)
Kun viimeinen pelti pipareita meni uuniin, tein kanapiirakan, johon häpeäkseni myönnän käyttäneeni valmista ruisperunataikinaa.. Täytteeksi siihen laitoin jotain kanapalleroita, joita iskä oli tuonut kaupasta, aurinkokuivattuja tomaatteja, purjoa sekä kermaviili-kananmuna-juustoraaste seoksen, jonka maustoin chiligrillimausteella, yrttisuolalla, currylla ja paprikalla ja paistoin 200asteessa noin 35minuuttia.


Kanapalleropiirakka

Piparkakkutaikinan ohje:
200 g huoneenlämpöistä voita/margariinia
2 ½ dl sokeria
1 ½ dl siirappia
2 munaa
1 litra vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
8 tl piparkakkumaustetta

1 tl maustepippuria
1 ½ tl vaniliasokeria

-Paloittele huoneenlämpöinen voi isoon kulhoon ja lisää joukkoon sokeri.
Kuumenna siirappi kattilassa kiehuvaksi ja kaada voi-sokeri-seoksen joukkoon, sekoita tasaiseksi.
- Lisää seokseen munat
- Yhdistä kuivat aineet (jauhot, leivinjauhe, mausteet)
- Lisää jauhoseosta taikinaan pienissä erissä ja sekoita aluksi puuhaarukalla tai nuolijalla ja lopuksi kädellä
- Muotoile taikinasta möykky, kääri kelmuun ja laita kylmään kovettumaan mielellään seuraavaan päivään, mutta noin 7tuntiakin riittää. (Itse tein taikinan 10 aikaan aamulla ja pipareita aloitin leipomaan n.17 aikaan)

- Pehmennä taikinaa käsilläsi vaivaten ja kauli siitä jauhotulla pöydällä ohut levy
- Ota taikinalevystä piparimuoteilla kuvioita ja nostele pellille.
- Paista 200asteessa noin 5min.




Piparit voi koristella pikeerillä, pikeerin ohje tässä:
n.½ dl valkuaista
n.3 dl tomusokeria
6 tippaa sitruunamehua
(elintarvikeväriä/värejä)
- Vaahdota valkuaisia ja 1,5dl tomusokeria sähkövatkaimella noin 3min
- Lisää sitruunamehu ja loppu tomusokeri ja vatkaa lisää
- Halutessasi värjää elintarvikeväreillä
- Muista, että pikeeri kovettuu nopeasti, joten laita se mahdollisimman nopeasti suljettuun pussiin ja koristeluvaiheessa leikkaa pussin kulma auki ja koristele !
(- Jos pikeeriä jää kulhoon, kaikke ei esim. mahdu pursotuspussiin, peitä pikeeri kostealla talouspaperin palalla)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti