perjantai 6. joulukuuta 2013

Hyvää itsenäisyyspäivää !

Tänään en ehtinyt leipoa itsenäisyyspäivän kunniaksi mitään :( sillä leivoin huomiseksi mummulle torille myyntiin vietäväksi kuusi pientä taatelikakkua.
Taatelikakku:
3dl vettä
1ptk kuivattuja taateleita (se sellainen prässätty paketti)
2dl sokeria
1tl vaniliasokeria
200g voita/margariinia
2 munaa
3½dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa

- Laita kattilaan vesi, pilko veteen esim. saksilla taatelit (itse tykkään leikata aika pieniksi paloiksi) ja lisää sokerit.
- Keitä taateliseosta noin 15-20min pienellä lämmöllä, kunnes siitä tulee sosetta
- Ota kattila pois liedeltä ja pilko seokseen voi/margariini ja sekoita kunnes voi on sulanut joukkoon.
- Jäähdytä.
- Kun taatelisose on jäähtynyt, vatkaa joukkoon sähkövatkaimella munat yksitellen.
- Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja sooda.
-Lisää jauhoseos taatelisoseen joukkoon siivilän läpi ja sekoita varovasti taikinaksi.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kuivakkuvuokaan(tai kahteen pieneen) ja paista 180asteessa noin 1h (pieniä n.30min)
- Anna jäähtyä hetki ja kumoa.
- Ps. Taatelikakku on parhaimmillaan hieman levänneenä, eli nauti kakku mielellään vasta vaikka seuraavana päivänä, jos se säästyy sinne asti ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti